Crònica de la conferència de Luisa Vicente sobre els enganys de la Banca



La xerrada va tractar de respondre a la pregunta: ¿La banca ètica és una alternativa a la tradicional? i la ponent va aprofondir sobre la banca, l’economia financera, les crisis, les estafes bancaries, etc… El dimarts 23 es van reunir un grup de persones que van assistir a la convocatòria de la psicòloga Montserrat Guardia, que convoca xerrades i tertúlies a la sala de dalt del popular cafè de les Rambles de Barcelona.



Luisa de Vicente, va ser assessora jurìdica i econòmica, i d’ençà que es va jubilar com empresària, es dedica a la divulgació, després d’apropar- nos als bancs i a l’economia financera, ens va aportar el seu testimoni sobre com 54 bancs van bloquejar els estalvis de tota una vida, a més d’un milió de persones a Espanya, la majoria jubilades. La seva activitat a través d’EstafaBanca és molt notòria.

En el transcurs de la xerrada – conferència, la ponent ens va desenvolupar els següents punts:

Va parlar extensament de George Soros, el magnat, multimilionari i especulador financer hongarès d’origen jueu. És president del Soros Fund Management i fundador de Quantum. De tota la taxa monetària que hi ha al món, només el 5% és economia real. Els bancs no creen economia real, ni prosperitat, només creen bombolles que acaben per explotar. Perquè la riquesa s’acumula en mans d’uns pocs. Espanya té més milionaris que Suïssa i creixeran un 41% en 2023. Suïssa, l’únic país que vol eliminar la reserva Fraccionària o Coeficient de Caixa per acabar amb les bombolles i crisis.

Va explicar en qué consisteix el Sistema Ponzi. L’article 24 de la Llei 3/1991, referida a la competència deslleial, prohibeix la venda piramidal per considerar-enganyosa. La família Ruiz Mateos experts en esquemes. Ponzi. Van repetir fins a tres vegades la mateixa estafa piramidal durant 50 anys. Demanaven crèdits per comprar propietats o empreses. Sobre aquesta compra demanava un altre crèdit amb el qual pagava una part del primer crèdit i comprava un nou actiu i així fins a l’extenuació.


El Cas MADOFF a EUA va consistir a estafar 65.000 milions de dòlars. 720.000 inversors europeus es van veure afectats. Aquesta afirmació tan rotunda: “TOTS ELS BANCS SÓN INSOLVENTS”, la va explicar a fons: “Presten diners que no tenen”.

En va descobrir que significa la RESERVA fraccionària o COEFICIENT DE CAIXA. A Espanya el Coeficient de Caixa és de l’1%. Va desenvolupar a través d’una gràfica, com els bancs creen els diners des d’un dipòsit de 100 euros inicials assumint una taxa de reserva del 10%. 10.000 euros d’inversió i una reserva fraccionària del 2% crearien una massa monetària de 500.000 euros. Sobre l’Expansió de la tasa monetària va comentar en que consisteix.

Sobre la crisi passada, va parlar primer del va ocórrer en LEHEMAN BROTHERS , i com es va iniciar l’ona Expansiva de la Crisi Mundial, Segons la seva valoració, va ser “LA MAJOR FALLIDA DE LA HISTÒRIA DE EUA”. I va subratllar que es: “Too big to Fail” com a concepte econòmic. Sobre la crisi a Espanya al 2008, va assegurar que havia ( i continua): “BARRA LLIURE AL CRÈDIT”. El crèdit va créixer 6 vegades més que l’economia. El 1999 es devia a la banca internacional 148.000 milions d’euros. Però al 2007 ja es devia a la banca Internacional 1,1 bilions d’euros. Ja no es feien préstecs interbancaris.

Va profunditzar sobre el tocomocho “PIRAMIDAL DE LES PREFERENTS”. Es va legalitzar un robatori col·lectiu de petits inversors (que mai haurien volgut ser-ho). A principis dels 90, s’emetien en paradisos fiscals, perquè estaven denunciades per la Fiscalia Anticorrupció. El 2003, Aznar va canviar la llei i legalitza la seva venda a minoristes a Espanya. El 2002, El banc d’Espanya i la CNMV alertava del risc de vendre preferents als minoristes. El 2009 felicitaven als bancs per augmentar la seva ràtio de solvència 2PP. Del 8 van passar al 10%.

A data d’avui, cap banquer que va participar en aquesta massacre financera, és a la presó ni ha tingut una sanció. MirarVídeo a Youtube.

Per a finalitzar va assegurar que estem a prop d’una nova crisi. i que mesuren podrien prendre. També va proposar com assegurar el Fons de Pensions ara i en el futur.

Al final de conferència-xerrada, Luisa Vicente va obrir un col·loqui, plantejant-totes les opinions o interrogants que van sorgir sobre els temes que havia explicat..

Per a mé info, podeu mirar el seu Facebook, o enviar-li un mail.

Comentarios